Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/melik072/fdesign.ir/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/home/h102442/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h102442/domains/fdesign.ir/public_html/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 146
وردپرس چیست؟ راهنمای جامع مبتدیان [2022] - اف دیزاین

وردپرس چیست؟

راهنمای وردپرس برای مبتدی‌ها

ساختن یک وبسایت جدید کاری طاغت‌فرسا است. شما قصد دارید چیزی بسازید که مخاطبانتان شیفته‌اش شوند، اما نمی‌خواهید که راه‌اندازیِ آن ماه‌ها طول بکشید یا اینکه آنقدر تخصصی باشد که برای هر بار بروزرسانی به یک برنامه‌نویس نیاز داشته باشید.
در حین تحقیقاتتان احتمالاً وردپرس را به‌عنوان چاره‌ی کار یافته‌اید. اما مشکل این است که هنوز نمی‌دانید که وردپرس چیست و اینکه چگونه می‌تواند به کسب‌وکارتان کمک کند.
نگران نباشید، این راهنمای مبتدیان اینجاست تا هرآنچه نیاز دارید را به شما آموزش دهد.

وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟ عکس از صفحه اول سایت رسمی وردپرس

وردپرس WordPress یک سامانه مدیریت محتوای متن‌باز است. وردپرس ابزاری است پرطرفدار برای افرادی که بدون دانش برنامه‌نویسی قصد دارند وبسایت و وبلاگ بسازند. این برنامه هزینه‌ای ندارد. هرکسی می‌تواند به‌رایگان آن را نصب کند، از آن استفاده کند و در آن تغییر ایجاد کند.

وردپرس چه کاربردی دارد؟

در ابتدا، وردپرس عمدتاً برای ساخت وبلاگ استفاده می‌شد. اما امروزه، این برنامه پیشرفته شده است و می‌توان از آن برای ساخت هر نوع وب‌سایتی که بخواهید استفاده کنید، از جمله: وبلاگ‌های سرگرمی و سبک زندگی، پورتفولیوهای حرفه‌ای، وب‌سایت‌های کاری، فروشگاه‌های اینترنتی، برنامه‌های موبایل و سایت‌های عضویت.

چرا از وردپرس استفاده کنیم؟

وردپرس پلت‌فرم محبوبِ بسیاری از بلاگرها و کسب‌وکارها است. در واقع، بیش از 40% از تمام وب‌سایت‌های آنلاین از وردپرس استفاده می‌کنند. چندی از عوامل محبوبیت وردپرس عبارت‌اند از:

1) متن باز بودنِ وردپرس

وردپرس پلت‌فرمی متن‌باز است. این یعنی هرکس می‌تواند در کد منبع تغییر ایجاد کند و برنامه را مجدداً نشر دهد. وردپرس طوری طراحی شده است تا افراد بتوانند با ارائه‌ی ایده‌های خود پلت‌فرم را ارتقا دهند. مشارکت جامعه‌ی متن‌بازْ وردپرس را بهتر و بهتر می‌کند.

2) سادگی وردپرس برای مبتدی‌ها

برای استفاده از وردپرس نیازی نیست که مدرک مهندسی کامپیوتر داشته باشید. در اصل، وردپرس برای کسانی ساخته شده است که تخصصی ندارند. رابط کاربری آن آسان‌فهم و ساده است. اگر می‌خواهید یک طرح جدید به وب‌سایتتان بدهید، کافی است به‌سادگی یک تم دانلود کنید. اگر قصد دارید کارکرد جدیدی برای وب‌سایتتان تعریف کنید، کافی است فقط یک افزونه نصب کنید. توسعه وب که پیش از این ساعت‌ها وقت می‌گرفت، حالا در عرض چند دقیقه به انجام می‌رسد.

3) سازگاری وردپرس با سئو

اینکه فقط یک وب‌سایت وردپرسی بسازید کافی نیست، شما باید با استفاده از بهینه‌سازی موتور جستجو (سئو) کاری کنید که مخاطبان وب‌سایتِ شما را پیدا کنند و از آن بازدید کنند. به کمک افزونه‌های سئو، مانند Yoast SEO، شما می‌توانید با استفاده از پیشنهادات پیوند داخلی و قالب‌های توضیحاتِ متا رتبه‌ی وبسایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید.

4) پشتیبانی وردپرس از همه‌ نوع محتوای رسانه‌ای

وردپرس به نوع خاصی از محتوای رسانه‌ای محدود نیست. شما می‌توانید هر ترکیبی از متن، تصویر و فیلم را در وب‌سایت خود قرار دهید. اگر درحال رقابت برای جذب مشتری هستید، خوب است بدانید که این پلت‌فرم دست شما را برای بکارگیریِ خلاقیت باز می‌گذارد.

5) امنیت وردپرس

امنیت از مهم‌ترین مسائل کسب‌وکار است. سالانه آمار نقض داده‌ها افزایش می‌یابد، در چنین شرایطی باید خیالتان راحت شود که اطلاعات شما (و همینطور اطلاعات مشتری‌هایتان) در امنیت قرار دارند. در صورتی که افزونه‌ها را به‌روزرسانی کنید و از رمزهای عبور حفاظت کنید، وردپرس یکی از امن‌ترین پلت‌فرم‌های سامانه مدیریت محتوا است. این پلتفرم امکانات زیادی در اختیار شما قرار می‌دهد تا وب‌سایت خود را امن نگه دارید، مانند خارج کردن کاربران غیرفعال از سیستم و امکان اضافه کردن احراز هویت دومرحله‌ای.

6) رایگان بودن وردپرس

وردپرس کاملاً رایگان است. استفاده از برنامه هیچ هزینه‌ای ندارد. البته، شما باید به ارائه‌دهندگانِ میزبانیِ شخص ثالث هزینه پرداخت کنید تا وب‌سایتتان به‌صورت آنلاین در دسترس قرار بگیرد.

آیا وردپرس برای شما مناسب است؟

در اینجا به چند مورد از مزایای پلتفرم وردپرس اشاره شده است تا ببینید که دلیل این‌همه محبوبیت این سامانه مدیریت محتوای وبسایت چیست:

سادگی:

وردپرس به شما این امکان را می‌دهد که محتوای وبسایت خود را به‌سرعت بسازید و آن را منتشر کنید. حتی به‌عنوان یک مبتدی، شما به‌سادگی می‌توانید از وردپرس استفاده کنید.

انعطاف‌پذیری:

شما می‌توانید با وردپرس هر نوع وب‌سایتی که بخواهید بسازید، چه وبلاگ‌های شخصی و فروشگاه‌های آنلاین و چه مجلات و روزنامه‌های آنلاین.

استفاده‌ی آسان:

اگر می‌توانید از برنامه‌های واژه‌پرداز، مثل Microsoft Word، استفاده کنید، پس ساختن و مدیریت یک وب‌سایت با وردپرس نیز برای شما سهل است.

متن‌باز بودنِ برنامه:

وردپرس یک برنامه‌ی متن باز است که تحت لیسانس پروانه عمومی همگانی گنو (GPU) قرار دارد، یعنی تحت مالکیت یک شرکت یا نهاد خاص نیست. صدها نفر از برنامه‌نویسان و کاربران مشارکت و همکاری می‌کنند تا برنامه را بهبود بخشند. متن‌باز بودن برنامه موجب پیشرفت همیشگی برنامه، قابل اعتماد بودن آن و دسترسی رایگان برای همگان می‌شود.

عدم نیاز به دانش برنامه نویسی:

با وردپرس دیگر نیازی نیست که برنامه‌نویسی بلد باشید تا بتوانید یک وب‌سایت بسازید. اگرچه وردپرس از چند زبان مختلف برنامه‌نویسی استفاده می‌کند، اما برای استفاده از وردپرس نیازی نیست که هیچکدام از آن‌ها را بلد باشید.

توسعه‌پذیری به‌کمک افزونه‌های وردپرس:

هسته‌ی وردپرس را می‌توان با افزونه‌های وردپرس توسعه داد. افزونه‌های وردپرس برنامه‌های کوچکی هستند که شما می‌توانید روی وب‌سایت خود بارگذاری کنید تا قابلیت‌های جدیدی به آن بیفزایید؛ ویژگی‌هایی مثل تجارت الکترونیک، سئو، پشتیبان‌گیری، فرم تماس و غیره. از طریق فهرست افزونه‌ها در سایت WordPress.com می‌توانید به هزاران افزونه‌ی رایگان دسترسی داشته باشید، همچنین صنعت افزونه‌های پرمیوم (پولی) نیز بسیار پررونق است.
ظرفیت بالای شخصی‌سازی با تم‌های وردپرس: تم‌های وردپرس طراحی و صفحه‌آراییِ وب‌سایت شما را فراهم می‌کنند. تنها با یک کلیک شما می‌توانید یک تم وردپرسی جدید اعمال کنید و ظاهر وب‌سایت خود را به‌کلی تغییر دهید. تم‌های وردپرسی پیشرفته‌تری نیز هستند که به‌مانند صفحه‌سازهای وردپرس عمل می‌کنند و دست شما را برای صفحه‌آرایی کاملاً باز می‌گذارند.

امنیت وب‌سایت:

باید گفت که هیچ وب‌سایتی 100% ایمن نیست، اما وردپرس با توجه به تیم امنیتیِ زبردست متشکل از برنامه‌نوسان اصلی و کاربران، امنیتش روزبه‌روز بهتر و بهتر می‌شود. مشکلات رایج وردپرس معمولاً به‌خاطر خطا از سوی کاربران است، نه از سوی خود برنامه.
انجمن فعال کاربران و برنامه‌نویسان: با داشتن یک وب‌سایت وردپرسی، می‌توانید از طریق انجمن‌های محلیِ WordPress Meetup، WordCamps و غیره به انجمن‌های بزرگ وردپرس ملحق شوید.
صنعت افزونه‌ها و تم‌های پولی: اگرچه تم‌ها و افزونه‌های رایگانِ فراوانی وجود دارند، آن دسته از دارندگان وب‌سایت که حرفه‌ای‌تر هستند برای افزونه‌ها و تم‌های پرمیوم (پولی) هزینه می‌کنند. چرا؟ چون با خرید یک افزونه یا تم مطرح شما از آن حمایت می‌کنید و به توسعه‌ی ادامه‌دارِ آن کمک کرده‌اید؛ توسعه‌ی آن شامل قابلیت‌های جدید، وصله‌های امنیتی و غیره می‌شود.

پس اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم وردپرس چیست:

وردپرس چیست؟ وردپرس یک نرم افزار متن باز است (open source) که می توانید از آن برای ایجاد یک وب سایت یا وبلاگ کاملا قدرتمند استفاده کنید. می توان آن را ساده ترین و انعطاف پذیرترین سیستم طراحی سایت و مدیریت محتوای وب سایت (CMS) در سراسر دنیا دانست. اگر بخواهم در یک جمله کوتاه بگویم ، وردپرس به شما امکان ساختن هر وب سایتی که مد نظرتان هست را می دهد.

ویدئوی 3 دقیقه ای که در ابتدای همین صفحه قرار دارد، وردپرس را معرفی می کند و نشان می دهد که چرا محبوب ترین بستر انتشار وب امروز است.

  • وردپرس چیست؟
  • چرا خیلی بیشتر از یک ابزار وبلاگ نویسی است.
  • قدرت “منبع آزاد”.
  • نحوه کار وردپرس
  • 5 دلیل برای انتخاب وردپرس

چرا وردپرس یکی از برترین گزینه ها برای طراحی سایت است؟

وردپرس در سال 2003 شروع به کار کرد. از آن زمان تا الان ، این نرم افزار محبوب در حال آپدیت شدن می باشد.

متن باز بودن “Open Source” و رایگان بودن وردپرس

یکی از بزرگترین مزیت های وردپرس؛ اپن سورس بودن یا همان متن باز بودن نرم افزار آن است. به این معنا که هرکسی می تواند به صورت رایگان از آن استفاده نماید. یا اگر دانش فنی دارد، در توسعه آن کمک کند. در عمل شما می توانید هسته وردپرس را دانلود نمایید و بر روی آن، ظاهر مورد نظر خود را پیاده سازی نمایید.

همین عامل باعث شده تا هزاران نفر از سراسر جهان به صورت روزانه بر روی توسعه آن فعالیت نمایند.

در نهایت شما می توانید با زدن یک دکمه از آپدیت های رایگان آن به راحتی استفاده نمایید و یک سایت به روز و امن داشته باشید.

یادگیری آسان برای همه

چه شما قصد استفاده از وردپرس را به عنوان یک کاربر معمولی داشته باشید و چه بخواهید از آن به عنوان یک طراح وب سایت استفاده کنید، وردپرس یکی از راحت ترین گزینه های ممکن می باشد.

برای کابران غیر فنی که تنها قصد دارند یک سایت حرفه ای داشته باشند، به راحتی کار با سیستم ایمیل می ماند. یعنی اگر یک نفر بتواند با سیستم ایمیل یاهو یا جی میل کار کند، به راحتی می تواند وردپرس را در چند ساعت یاد بگیرد. البته قسمت های مهم که به آن ها احتیاج دارد.

مانند درست کردن یک صفحه جدید، قرار دادن عکس و متن و انتشار آن برای مشاهده شدن از سراسر جهان!

همچنین وردپرس برای توسعه دهندگان و افرادی که قصد دارند طراحی سایت را به صورت حرفه ای انجام دهند، یکی از بهترین پلتفرم هاست. یادگیری آن با توجه به سطحی که مد نظرتان است، آسان می باشد. در عمل از یک طراح سایت معمولی تا یک توسعه دهنده و برنامه نویس حرفه ای، می توانند از این سیستم مدیریت محتوای محبوب استفاده نمایند.

کاملا قابل توسعه و انعطاف پذیر

یکی از بزرگترین مزیت های wordpress ؛ قابلیت توسعه و انعطاف پذیری بسیار بالای آن می باشد. به این معنا که شما می توانید هر سایتی که مد نظرتان باشد را با آن پیاده سازی نمایید.

و در عمل برای بالای 90 درصد پروژه های طراحی سایت ، گزینه مناسبی می باشد.

از طرف دیگر ، برای توسعه آن به یک تیم خاص احتیاج ندارید. به این مزیت بزرگ در ادامه اشاره می کنم.

تعداد زیاد توسعه دهندگان در سراسر جهان

تعداد توسعه دهندگان وردپرس در سراسر جهان به شکل عجیبی زیاد شده است. در عمل خانواده وردپرس را از لحاظ تعداد و کیفیت ، نمی توان با هیچ پلتفرم دیگر طراحی سایت مقایسه کرد!

همین موضوع تبدیل به یکی از بزرگترین مزیت های رقابتی آن شده است. روزانه هزاران نفر از سراسر دنیا بر روی توسعه و رفع باگ های امنیتی آن می پردازند و مرتب آپدیت های آن برای استفاده کنندگان ارسال می شود. جالب است بدانید که استفاده از این آپدیت ها با زدن یک دکمه در داخل کنترل پنل یا همان داشبورد وردپرس امکان پذیر می باشد !

مهمتر از همه اینکه تمامی این آپدیت ها رایگان در اختیار همه قرار می گیرد.

این در حالی است که اگر شما به یک شرکت طراحی سایت ، سفارش طراحی سایت اختصاصی دهید، برای هر اقدامی به احتمال زیاد شما را شارژ می کنند.

بدتر از همه اینکه ، تنها تیم توسعه دهنده آن شرکت از زیر و بم کدهای نوشته شده به صورت کامل آگاهند! یعنی خودشان می دانند که چه کار کرده اند و اگر به هر دلیل، بخواهید برای توسعه به سراغ یک برنامه نویس دیگر بروید، ممکن است هر کسی پروژه شما را قبول هم نکند و یا هزینه های بسیار بالاتر از توسعه وردپرس از شما بگیرند. چون برای درک و مهندسی معکوس آن کد نویسی اختصاصی به زمان بیشتری نیاز است.

شخصی سازی سایت بدون محدودیت

طراحی سایت با وردپرس این قدرت را به شما می دهد تا هر سایتی با هر ظاهری که مد نظرتان هست را پیاده سازی نمایید. هر شخصی می تواند با توجه به نیازها ، زمینه فعالیت و کاربران هدفش، سایت خود را بدون هیچ محدودیتی شخصی سازی نماید. به همین دلیل است که در حال حاضر بالای 40 درصد از وب سایت های دنیا با وردپرس ساحته شده اند و هر کدام از لحاظ ظاهر و امکانات با هم متفاوت هستند.

خیلی از مشتریانی که با وردپرس آشنا هستند، شخصی سازی آن را به تیم های توسعه دهنده وردپرس مانند تیم ما “اف دیزاین” می دهند، تا یک سایت متفاوت و منحصر به فرد داشته باشند. سایتی که با قوانین گوگل و سایر موتورهای جستجو سازگار باشد و در عمل با اصول سئو ساخته شده باشد.

کنترل داشتن کامل بر روی محتوا و کدهای سایت

بر خلاف بسیاری از سایت سازهای آنلاین ، وردپرس به شما قدرت کنترل کامل بر روی محتوا و کدهای سایتتان را می دهد.

سایت سازهای آنلاین راحت هستند. به همین دلیل ممکن است افرادی که دانش کمی در زمینه سایت داشته باشند، برای پیاده سازی سایت خود به سمت آن ها بروند. اما در عمل کار کردن با آن ها ، مشابه ساختن ساختمان خود در زمین دیگران می باشد!

شما محدودیت هایی خواهید داشت و در عمل سایت شما به صورت کامل در اختیارتان نمی باشد.

این در حالی است که وردپرس با حفظ راحتی استفاده از آن ، کنترل کامل استفاده از کدها و محتوایتان را به شما می دهد. در عمل همه آن ها در هاستی هستند که شما خریداری نموده اید و هر زمان که بخواهید می توانید به راحتی آن را توسعه دهید.

داشبورد و کنترل پنل بسیار راحت و کاربرپسند

داشبورد یا همان کنترل پنل سایت قسمتی است که بازدیدکنندگان سایت مشاهده نمی کنند. به این قسمت تنها مدیریت سایت و کسانی که مدیریت صلاح بدانند دسترسی دارند.

در عمل از طریق داشبور وردپرس می توانید به راحتی مطالب جدید، عکس ها و ویدئو های مورد نظرتان را اضافه نمایید.

کار کردن با کنترل پنل وردپرس به قدری آسان است که می توان در عرض چند دقیقه قسمت های کاربردی آن را آموزش داد. آن هم به کسانی که خیلی اهل تکنولوژی نیستند!

پلاگین های رایگان و پولی برای همه خواسته های شما

هر سایتی که طراحی می شود، به یک سری از امکانات خاص خودش نیاز دارد. مثل سیستم عضویت ، فروش آنلاین و هر چیزی که فکرش را بکنید.

ممکن است شما در ابتدا آن ها را به هر دلیلی احتیاج نداشته باشید و به همین دلیل به طراح سایت خود سفارش پیاده سازی آن را نداده باشید.
اما پس از مدتی به این نتیجه برسید که باید فلان امکان را به سایت اضافه نمایید.
اینجا دقیقا همان قسمتی است که پلاگین های وردپرس به کمک شما می آیند!
وردپرس با داشتن بیش از 50 هزار پلاگین رایگان و پولی، این امکان را به شما می دهد که با چند کلیک ساده ، امکان مورد نظرتان را به سایت خود اضافه نمایید. آن هم بدون نیاز به دانش کدنویسی!این موضوع شگفت انگیزه! و تنها زمانی متوجه ارزش آن می شوید که به یک امکانی نیاز داشته باشید و با یک جستجو ساده و نصب پلاگین مورد نظرتان ، در عرض چند دقیقه آن را در سایت خود پیاده سازی نمایید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
روزبه
روزبه
2 سال قبل

ممنون از مطلب کاملتون
فقط سوالم این است که چرا با وجود اینکه در توضیحات بالا فرمودید که وردپرس رایگان است، اما باز هم افراد و شرکت های مختلف برای طراحی سایت با وردپرس هزینه می کنند؟